036 5373911
aardingenbliksem.nl

Overspanningsbeveiliging

Projecten overzicht

Boomgaard BV Overspanningsbeveiliging

 Elektronische apparatuur beveiligingen?
Dan is overspanningsbeveiliging onmisbaar!

Boomgaard BV Directe en indirecte Blikseminslag

Omschrijving:

Er is sprake van een overspanning als de spanning op een elektrisch apparaat of elektrotechnische installatie vele malen hoger is dan de nominale spanning, ofwel de spanning waarvoor het ontworpen is.

Wanneer er een overspanning optreedt wordt het apparaat of installatie vaak onherstelbaar beschadigd. Met name elektronische apparatuur is er bijzonder gevoelig voor.

Een overspanning kan veroorzaakt worden door:

  • Blikseminslag (direct of in de omgeving)
  • Schakeling op het net
  • Breuk van de aarde (nulgeleider)

De meeste overspanningen worden veroorzaakt door blikseminslag, niet alleen bij een direct inslag maar ook als er blikseminslag plaatsvindt in de omgeving. Via binnenkomende kabels kan de overspanning toch het gebouw binnenkomen en de daar aanwezige apparatuur beschadigen (inductie).

Om de apparatuur of installatie te beschermen tegen hoge overspanningen is het noodzakelijk om het apparaat of installatie te voorzien van een overspanningsbeveiliging. Een overspannings-beveiliging laat de energie van een overspanning naar aarde afleiden en beperkt zo de spanning op de achterliggende apparatuur.

Er zijn verschillende vormen en uitvoeringen van overspanning-begrenzers. Laat u bij uw keuze altijd voorlichten door een specialist.

Onderschat overspanningen door blikseminslag of schakelhandelingen niet, neem contact met ons op over de mogelijkheden voor het beveiligen van uw elektrische installaties! 

Natuurlijk worden al onze installaties aangebracht door een Gediplomeerd TABO deskundige (Technicus Aarding, Bliksem- en Overspanningsbeveiliging).

Meer informatie

Boomgaard BV
Bliksembeveiliging

Boomgaardweg 129
1326 CW ALMERE
info@aardingenbliksem.nl

036 53 73 911

Neem contact op